petak, 8. siječnja 2010.

Dervišević za Svevijesti.ba: Slučaj Razvojne banke puno teži od slučaja Poštanske banke u Hrvatskoj

Nakon tvrdnji koje je u svom izdanju objavio Dnevni Avaz, a po kojem su pojedini političari " pod firmom kredita znali podići i 500.000 KM budžetskog novca, a nikada nisu vratili nijednu KM na račun glavnice ili kamata", za provjeru informacije kontaktirali smo glavnog inspektora Finansijske policije FBiH Zufera Derviševića.


On za Svevijesti.ba kaže da je to još jedna u nizu izmišljotina ovog dnevnog lista, te da istraga Finansijske policije niti u jednom segmentu nije ustanovila ovakav slučaj.

"Osim kredita koje su za kupovinu stanova dobijali uposlenici Razvojne banke FBiH, niti jedno drugo fizičko lice nije dobilo kredit", kaže Dervišević.

On dalje navodi i da su netačne tvrdnje istog lista da su nekim kompanijama odobreni krediti uz kamatu od dva posto. "Kamata od dva posto ne postoji, kao što ne postoji nigdje u svijetu", navodi Dervišević.

Glavni inspektor Finansijske policije na kraju razgovora za Svevijesti.ba poručuje kako je slučaj Razvojne banke sada na Tužilaštvu, te da je po njegovoj ocjeni ovaj slučaj puno teži i rizičniji od slučaja Poštanske banke u Hrvatskoj.

0 komentari: