petak, 8. siječnja 2010.

Mladić napao kontrolora GRAS-a na Kovačićima

U trolejbusu koji saobraća na liniji 103 prije dva dana je nepoznati mladić napao kontrolora GRAS-a.

Prema izjavi kontrolora, na trolejbuskom stajalištu Kovačići je prilikom ulaska putnika zatražio od mladića da pokaže kartu na uvid ili da je kupi kod vozača ako je ne posjeduju.

Mladić je udario kontrolora u predjelu oka, a u gužvi koja je nastala kontrolor se pokušavao odbraniti kako od mladića tako i od djevojke koja se nalazila u njegovom društvu i pomagala napadaču.

Kada su čuli da vozač poziva policiju, mladić i djevojka su napustili vozilo. Povrijeđeni kontrolor je prevezen u Hitnu pomoć, a zatim na CUM gdje mu je ukazana Ijekarska pomoć.

Na lice mjesta izašli su pripadnici policije i sačinili službenu zabilješku.

Kako je saopćeno iz GRAS-a, napadi na vozno osoblje i vozila GRAS-a su česta pojava koja ima višestruke posljedice ne samo za vozače i kontrolore, nego i putnike.

U ovakvim slučajevima, prije svega, direktno su ugroženi životi vozača i kontrolom, ali i putnika sa aspekta sigurnosti odvijanja provoza, upozoravaju u GRAS-u.

Apeliraju stoga na građane da se korektno odnose prema službenim licima i vozilima GRAS-a kako bi našim putnicima osigurali ugodan i siguran javni gradski prevoz.

Podsjećamo da je u toku akcija GRAS-a "Nijedan putnik bez karte u vozilima javnog gradskog prijevoza" u sklopu koje je pojačana kontrola čiji je cilj povećanje stepena naplate.

0 komentari: