petak, 8. siječnja 2010.

SDS: U aprilu će biti razmatrano članstvo BiH u NATO

Srpska demokratska stranka /SDS/ tvrdi da će u aprilu ponovo biti razmatran zahtjev BiH u vezi sa Akcionim planom za članstvo u NATO /MAP/.

SDS-a je ovom tvrdnjom reagovala na izjavu predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Igora Radojičića koji je danas rekao da nema preciznih uslova, niti rokova u vezi sa sljedećim korakom BiH ka NATO-u.

SDS navodi da činjenicu da će u aprilu ponovo biti razmatran zahtjev BiH u vezi sa Akcionim planom za članstvo u NATO /MAP/ potvrđuju i ministar odbrane BiH Selmo Cikotić i ministar inostranih poslova Sven Alkalaj.

"Guranje RS u NATO neprihvatljivo je bez jasno iskazane volje građana RS na referendumu, naročito ako se imaju u vidu izjave koje ovih dana dolaze od najviših vlasti Srbije, a u kojima se jasno tvrdi da `Srbija ne razmišlja o članstu u NATO-u`'', konstatovao je SDS.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić rekao je da nema preciznih uslova, niti rokova u vezi sa sljedećim korakom BiH ka NATO-u.

"Nema nikakvih rokova, čak ni preciznih uslova za BiH u vezi Akcionim planom za članstvo u NATO /MAP/. April nije ključan za bilo kakav veliki korak prema NATO-u", rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci i dodao da će BiH moći da dobije MAP tek kada se nešto promijeni ili napravi progres.

0 komentari: